Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012


Επανέρχεται η λαϊκή στη Ροτόντα- Επανέρχονται και οι αντιδράσεις












Την επαναλειτουργία της λαϊκής αγοράς στην περιοχή της Ροτόντας σχεδιάζει ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, πρόθεση την οποία φαίνεται ότι υποστηρίζει...

η διοίκηση του κεντρικού δήμου. Ωστόσο, το όλο εγχείρημα, προτού ακόμη γίνουν ενέργειες για την υλοποίησή του, φαίνεται ότι συναντά σφοδρές αντιδράσεις από εκπροσώπους εμπόρων.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Πάππου, μιλά για μία πρότυπη λαϊκή, η οποία θα έρθει να καλύψει το σχετικό κενό που υπάρχει στο κέντρο της πόλης. «Είμαστε σε συνεννόηση με το δήμο Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία λαϊκής στη Ροτόντα. Μάλιστα, εκπονήσαμε μελέτη για τη λειτουργία της, καθώς θέλουμε η συγκεκριμένη λαϊκή να είναι πρότυπη και να μη δημιουργεί κυκλοφοριακά ή άλλα προβλήματα», σημειώνει ο κ. Πάππου.
Η μελέτη προβλέπει ότι θα δημιουργηθεί μία μικρή λαϊκή 100 θέσεων, με ομοιόμορφους πάγκους, η οποία θα αστυνομεύεται, έτσι ώστε να μην αποτελέσει εστία παρεμπορίου. «Η φιλοσοφία μας είναι να γίνουν πολλές και μικρές λαϊκές αγορές. Ετσι, θέλουμε να δημιουργηθεί άλλη μία στην οδό Δεσπεραί και άλλη μία στη δυτική πλευρά του κέντρου της Θεσσαλονίκης», υπογραμμίζει ο κ. Πάππου.
«Αυτοί που σχεδιάζουν να λειτουργήσει λαϊκή αγορά στην περιοχή γνωρίζουν ότι η Ροτόντα είναι μνημείο; Δικαίως είχε καταργηθεί στο παρελθόν. Εκτός αν προωθείται εκ νέου, στο πλαίσιο... αναβάθμισης της πόλης», λέει καυστικά ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης. Προσθέτει ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να αναδείξει τα μνημεία της. «Αν ανάδειξη ενός μνημείου σημαίνει ότι δίπλα του θα λειτουργεί λαϊκή, πρόκειται για μία αντίληψη την οποία δεν καταλαβαίνω», καταλήγει ο κ. Φιλιππίδης.
«Αρκετά υποβαθμισμένο είναι το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μέσα σε αυτήν την κατάσταση, όπου κυριαρχούν τα σκουπίδια και το λαθρεμπόριο, δε χρειάζεται μία λαϊκή, η οποία θα επιδεινώσει τα προβλήματα», αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Νικολόπουλος.

Πληροφορίες: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου